Старши треньорът на испанския национален отбор по футбол Жулен Лопетеги не смята, че равенството 1:1 като гост на Италия дава предимство на иберийците в борбата за първото място в квалификационна група G за Мондиал 2018.

Гостите поведоха в резултата в 55-ата минута, когато след нетипична грешка на вратаря Джанлуиджи Буфон. Той излезе пред наказателното поле, за да изчисти подаване на Серхио Бускетс, но се размина с топката и Витоло без проблеми вкара на празна врата в 55-ата минута.

"Адзурите" изравниха след малко спорна дузпа в 82-ата минута. Едер падна в наказателното поле след съприкосновение със Серхио Рамос, като в първия момент главният рефер Феликс Брих направи знак, че няма нарушение, но в последствие посочи бялата точка, от която Даниеле Де Роси направи 1:1.

"През първото полувреме играхме много добре, но след почивката малко свалихме нивото. Имахме своите шансове да стигнем до победата, но това е Италия - страхотен отбор с отлични футболисти. Ако не ги нокаутираш, става като във филмите. В края те се изправят и сякаш получават допълнителен живот.

Получихме три жълти картона преди почивката и мисля, че и това повлия. Може би след това не бяхме достатъчно агресивни. В същото време съперникът вложи повече енергия, а ние загубихме контрола на топката, което не трябваше да се получава. Все пак като цяло изиграхме добър мач и взехме точка. Сега трябва да се възстановим добре и да започнем да мислим за срещата с Албания.

Не мисля, че с това равенство Испания получи предимство в борбата за първото място в групата", каза Лопетеги.

Бранителят Серхио Рамос, който извърши нарушението за дузпата, беше доста разочарован след мача.

"Тези, които ме критикуват, първо трябва да погледнат себе си. Ще им затворя устите. Всеки може да допусне грешка, дори Буфон. Разликата е в това, че него в Италия го аплодират, а в Испания нас ни освиркват. Мисля, че върнахме философията си на игра и можем да бъдем доволни от промените, които се случиха с отбора", каза Рамос. /БТА