Футболистите от италианския национален отбор ще търсят реванш срещу Германия заради загубения с дузпи четвъртфинал на европейското първенство това лято, каза селекционерът Джампиеро Вентура. Двата тима ще играят приятелски мач във вторник в Милано, но за италианците този двубой е нещо повече от една контрола.

"Естествено, че искаме да вземем реванш заради загубата на еврофиналите. Това е важно за нас, но по-важно е как ще се представим в срещата. Германците са най-организираните хора на планетата и това прави мача неудобен за експерименти, но аз не се страхувам. Ние искаме да играем футбол и да печелим винаги. Може би среща с по-слаб съперник щеше да бъде по-удобна за това, което искам, защото мачовете с Германия винаги са нещо по-специално за нас", каза селекционерът.

"Резултатите са важни, но винаги трябва да гледаме към бъдещето. То не е само утре. Този мач с Германия трябва да покаже именно как ще изглеждаме в следващите години", добави Вентура, който очевидно ще заложи на подмладен състав във вторник вечер. /БТА