Селекционерът на Италия Роберто Манчини сподели, че това, което вижда на Мондиал 2018 не го очарова кой знае колко. Наставникът сподели, че само Бразилия е по-класен отбор от Италия на Световното първенство в Русия.

Това е първият Мондиал от 60 години насам, в който италианците не съумяват да достигнат до груповата фаза на турнира. Въпреки това, Манчини не е особено впечатлен от другите нации, съгласявайки се с феновете на Ботуша, които съжаляват, че Италия не е там и не се бори за пета световна титла.

„Съдейки по мачовете досега, аз виждам само Бразилия като сериозен тим. Не виждам друг отбор, който да е по-добър от нашия”, споделя Манчини пред Canale 5.

“Където и да срещна италианците те са ядосани от факта, че „скуадра адзура” не е в Русия точно поради този факт. Наистина е разочароващо да гледаш Мондиал без Италия. Не всичко е толкова лошо, колкото го изкарват повечето анализатори. Да не се класираш на Мондиал е тежко, но ние разполагаме с много млади играчи, които са качествени. Трябва да сме ентусиазирани за националния тим, който е на правилния път. Заварих група, която има големи заложби. Надявам се да играят редовно в отборите си, за да могат да израстват като личности и футболисти. Има много време до следващия голям форум. Трябва да се класираме на EURO 2020 и да изградим отбор, който да се бори за крайния триумф. След това ще можем да правим сметки за следващото Световно първенство”, сподели Манчини.

Провалът на Италия дойде, след като „адзурите” трябваше да играят баражен мач с Швеция за класиране на Мондиал 2018. „Тре Крунур” надви Италия в Стокхолм с 1:0, а на реванша на „Сан Сиро” мачът завърши при 0:0 и Швеция си осигури билет за Мондиал 2018.