Отборът на Испания нанесе първа загуба на Албания в световните квалификации от група D. “Ла фурия“ се наложи с 2:0 след голове на Диего Коста и Нолито през втората част. До този момент Испания имаше актив от четири точки след първите два кръга, докато домакините от Албания бяха с шест.

Двубоят в Шкодер се игра пред проливен дъжд, което до голяма степен затрудни гостите от Иберийския полуостров. Все пак класата си каза думата и възпитаниците на селекционера Жулен Лопетеги успяха да вземат пълни комплект точки.

Испания няма загуба в световна квалификация вече от цели 55 мача.

През първото полувреме „Ла фурия“ не остави никакво съмнение в превъзходството си, но въпреки това, късметът покри домакините. Коке и Витоло бяха първите, които притесниха вратаря на домакините Бериша, но без особен успех.

Първият удар по посока на вратата на Испания дойде едва в 35-ата минута и бе дело на Роши, който също не успя да преодолее съпротивата на противниковия вратар.

В заключителните минути на първата част Тиаго Алкантара пробва на два пъти късмета си, но в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка при равенство 0:0.

Всичко в мача бе решено през вторите 45 минути, когато гостите реализираха две бързи попадения. Резултатът в мача бе открит десет минути след подновяването на играта. Рожденикът Диего Коста вкара за Испания след кошмарна грешка на албанския вратар Бериша. Той не успя да изчисти една върната към него топка, което позволи на испанците да организират бърза атака, която Коста завърши на празна врата и даде преднина на своите.

Осем минути след откриването на резултата, Нолито предреши крайния изход на срещата с нов гол в албанската врата. Този път след атака отляво, Нолито получи в наказателното поле и с много техничен удар по диагонала в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

В друг интригуващ сблъсък от групата, Италия стигна до драматична победа с 3:2 над Македония в Скопие. По-рано през деня Израел също записа победа над Лихтенщайн с 2:1.

Испания поведе във временното класиране на група D, събирайки актив от 7 точки. Толкова има и втория Италия, но „адзурите“ са с по-лоша голова разлика. Албания и Израел са съответно трети и четвърти.