Старши треньорът на Саудитска Арабия Хуан Антонио Пици беше доволен от показаното подобрение на играта на отбора, но не и от резултата в мача срещу Уругвай от втория кръг в група А на Мондиал 2018.

Азиатците стартираха с унизителна загуба с 0:5 от домакина Русия, но днес затрудниха южноамериканците, но отново претърпяха поражение, макар и само с 0:1.

"Показахме прилична игра, владеехме повече топката, добре си подавахме. За съжаление допуснахме гол от статично положение, а след това не успяхме да намерим начин да го върнем. Уругвай не затрудни нашата защита, но въпреки контрола ни във владението на топката, ние не бяхме ефективни и така и не успяхме да създадем сериозна възможност, от която да изравним. Може би ни липсва малко класа", коментира Хуан Антонио Пици.

"Все пак днес се представихме много по-добре в сравнение с първия мач. По такъв начин трябва да играем на Световно първенство. Срещу Русия не показахме нашата игра, бяхме далеч от нивото си. Анализирахме представянето си и днес се видя огромна разлика и драстично подобрение. Това обаче не беше достатъчно, за да вземем нещо", каза още Пици и добави:

"Искам хората в Саудитска Арабия да се гордеят със своя отбор, но за съжаление не успяхме да ги зарадваме срещу Русия, а също и днес, въпреки че играхме доста по-добре. Надявам се на повече в последната ни среща с Египет, въпреки че вече нямаме шансове да продължим напред."