Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман направи предаване за своето решение, дали ще смени „Уанда Метрополитано” с Барселона. След половинчасова екранизация, Гризман сподели, че ще остане в Мадрид, в опит да триумфира в Шампионската лига с „дюшекчиите”.

Опитите на каталунците да привлекат Гризман бяха сериозни, а откупуващата клауза на френския национал е на стойност 100 милиона евро от първи юли.

Гризман сподели, че е взел решението, ден преди старта на Мондиал 2018. 

"Взех решението да остана. В Атлетико хората се стремят да работят така, че отборът да бъде голям. Не мога да седя отстрани. Трябва да кажа на хората, че искам да остана", заяви в самия край на краткия филм Антоан Гризман.

В шоуто Гризман заяви, че заплащането, което Атлети му предлага е по-добро, но пък Барселона е предлагал по-добри условия, спрямо спечелените трофеи.

Бившият играч на Реал Сосиедад искаше уверението от шефовете на "дюшекчиите", че Атлетико ще бъде по-деен на трансферния пазар и ще опита да привлече футболисти, от които отборът има нужда. Нападателят изрази съжаление, че феновете на Атлетико го освиркваха в последната домакинска среща на отбора. Част от феновете на "Уанда Метрополитано" се нахвърлиха на Гризман, мислейки, че той е взел решението да си стегне багажа за "Камп Ноу". Дни преди това той бе избран за играч на мача във финала на Лига Европа. Атлетико Мадрид вдигна трофея в Лион след успех с 3:0 над Олимпик Марсилия.

Голямата звезда на НБА ЛеБрон Джеймс направи пионерско предаване от подобен тип пред американска телевизия. Тогава Краля заяви, че напуска родния Кливланд Кавалиърс и ще отиде в Маями Хийт, където спечели две титли на НБА. Вариантът на Антоан Гризман определено не бе състоятелен, сравнение с американския му формат.