Английският пъб Британика е нещо, което със сигурност носи наслада на всички британци в Калининград. Барът отваря врати преди 11 години, след като собственикът се завръща от обучение във Великобритания и решава да създаде нещо, което да му напомня на обстановката там.

За да се подготвят перфектно за Мондиала, целият персонал преминава през уроци по английски. Изработва се дори специална купа, в която се сервира и специалитетът – варени раци от Волгоград.

Ние се подготвяхме доста усилено за Световното първенство. Посещавахме уроци по английски език. Нашата компания организира специални часове и покани няколко преподатеватели. Цялата администрация, бармани и сервитьори преминаха през това обучение. Тази купа е специално изработена за Мондиала. В нея сервираме нашия основен специалитет – варени раци от Волгоград.

Барът всъщност се оказва ресторант, който предлага и много други изкушения на своите гости. За това признава и барманът Сергей Тиханович.

Ние сме се отбелязали като бар, но всъщност сме ресторант. Предлагаме 20 вида наливна бира. Имаме местна такава, домашно приготвена, белгийска, германска и английска. Дори имаме и няколко екзотични вида.

Управителят на Британика Екатерина Шипкова определено очакваше много англичани във вечерта на срещата срещу Белгия. Битката, която ще определи победителя в група „G” на Мондиала.

"Разбира се, че очакваме английските фенове. Дори имаме специални маси за тях. Жена от Лондон се свърза с нас точно поради тази причина. Тя запази няколко маси. Ще бъде страхотна нощ", коментира преди мача Шипкова.

В крайна сметка "червените дяволи" спечелиха групата, след като се наложиха минимално с 1:0 над "Трите лъва".