Селекционерът на Италия Джанпиеро Вентура заяви, че основната причина за загубата с 0:3 от Испания в световната квалификация снощи в Мадрид е била разликата между двата състава в кондиционно отношение и като класа.

"Като цяло разликата във физическо отношение и като класа между двата състава се видя ясно. Ние сме хора, а испанците - не съвсем...Допуснахме някои грешки и им подарихме ситуации, а в същото време не се възползвахме от нашите шансове. Вкараха ни два гола с двата си точни удара през първото полувреме, въпреки че ние създадохме по-добрите положения, но Де Хеа направи три ключови спасявания, които можеха да обърнат развоя на мача.

"Пробвахме със схема на игра 4-2-4. Защо не заложихме на допълнителен човек в полузащита? Защото искахме да опитаме тази тактика и докъде можем да стигнем с нея. Натрупахме опит и ще си направим изводите занапред", каза Вентура.

"Ако загуба от Испания, един от най-добрите състави в света, може да разруши увереността ни, то това означава, че ние сме сме отбор. Да не забравяме, че в последните ни мачове преди този вкарахме 26 гола и допуснахме само един. Не може с едно поражение да се зачеркне всичко хубаво, което постигнахме в тези квалификации досега. Вярвам, че сме конкурентни на най-добрите и ще изненадаме много хора на Световното първенство догодина", каза Вентура.

След поражението Италия изостава на 3 точки от лидера в група "G" Испания преди последните три срещи и почти сигурно ще трябва да премине през плейофите, за да се класира за Мондиал 2018./БТА