Без две от големите си звезди в лицето на Аарън Рамси и Джо Алън, отборът на Уелс допусна изненадващо равенство 1:1 срещу Грузия в световна квалификация, играна в Кардиф. Това бе втори пореден хикс за „драконите“, които преди три дни стигнаха до 2:2 при визитата си на Австрия. Грузия пък записа първа точка от началото на квалификационната кампания в група D.

Двубоят започна отлично за за възпитаниците на селекционера Крис Коулман . Голямата звезда на тима Гарет Бейл успя да открие резултата още в 10-ата минута, когато след центриране от корнер, нападателят на Реал Мадрид засече с глава топката в мрежата. Това бе 25-ият гол за Бейл с националната фланелка.

Противно на логиката обаче, въпреки ранния си гол, домакините не се възползваха максимално и не успяха да продължат с натиска си. Това даде шанс на гостите от Грузия да опитат няколко опасни атаки към вратата на Уейн Хенеси, който обаче не срещна особени трудности.

В крайна сметка, въпреки териториалното предимство за гостите към края на първата част, резултатът до почивката се запази непроменен.

Втората част стартира със студен душ за „драконите“. Гостите от Грузия успяха да се възползват още при първата си по-опасна ситуация пред вратата на своя съперник. В 57-ата минута дойде и изравняването на резултата. След грешка при изнасянето на топката от страна на домакините, футболистите организираха бърза контраатака, която завърши с точен удар на Торники Окриашвили.

Играчите на Уелс така и не успяха да реагират адекватно след допуснатото попадение и дори бяха близо до загуба. Пет минути преди края на редовното време гостите удариха и гредата зад Уейн Хенеси, но за негово щастие това бе и последната опасност пред неговата врата.

По-късно тази вечер ще се играят още два двубоя от група D – Молдова – Ирландия и Сърбия – Австрия. Към момента лидер във временното подреждане е Уелс с актив от пет точки след три мача, следван от Сърбия, Австрия и Ирландия. И трите тима имат по четири точки.