Старши треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов засипа със суперлативи нападателя Лукаш Подолски, който в сряда в контролата с Англия ще изиграе последния си мач за Бундестима.

За халфа на Галатасарай, който е един от най-обичаните футболисти в Германия, срещата с англичаните в Дортмунд ще бъде под номер 130 с националната фланелка. Бившият футболист на Кьолн, Байерн Мюнхен, Арсенал и Интер е трети във вечната класация за най-много мачове за националния отбор на Германия и четвърти по голове с 48.

Германия без основни футболисти срещу Англия

"Той е уникален и никой няма да може да го замени", заяви Льов по адрес на 31-годишния Подолски.

"За мен утрешният мач ще бъде един красив момент, но в същото време и малко тъжен, защото се разделяме с един от най-великите играчи, играли някога за Германия. Заедно с Лукаш изминахме дълъг път", добави Льов.

Двамата работят заедно в Бундестима от 2004 година, когато Льов все още бе помощник на Юрген Клинсман, а 18-годишният Подолски тъкмо играеше първите си мачове за националния тим.

"Преодолели сме много препятствия заедно, бяхме на много турнири, имахме много разочарования, но и най-голямата радост, когато през 2014 година взехме световната титла в Бразилия. Мисля, че утре ще се получи един празник. Мач като Германия срещу Англия винаги създава такава атмосфера", допълни Льов.

Подолски ще изведе националния тим с капитанската лента в срещата с 
англичаните, която е насрочена за сряда от 21:45 българско време.