Отборът на Кипър записа първа победа в група Н на световните квалификации в зона Европа, след като надви Гибралтар с 3:1 в мач от 4-я кръг. И двата тима бяха записали по три загуби до момента. Трите отбелязани гола бяха първи за кипърците в квалификациите, които бяха спечелили само една от последните си 13 срещи на родна земя.

Гибралтар пък никога не бе губил официален мач с по-малко от три гола, така че записа най-добро постижение към момента, макар головата разлика на тима в група Н вече е 2-17.

Кипър е с 3 отбелязани попадения срещу 8 инкасирани. Домакините демонстрираха, че ще гонят успеха още от самото начало, а в третата минута Пиерос Сотириу пробва мерника си, но безуспешно.

Лий Каскиаро също опита удар в 21-ата минута, но резултатът се запази 0:0. Тимът на Кипър успя да поведе в 28-ата минута с попадение на Константинос Лаифис, който отбеляза първия си гол за националния тим.

След почивката гостите стигнаха до изравнителен гол в 51-ата минута, дело на Лий Каскиаро. Това остана и единственото попадение за Гибралтар, чийто тим не е вкарвал два гола в един мач откакто е член на УЕФА.

Домакините покачиха на 2:1 в 65-ата минута с гол на 23-годишния Пиерос Сотириу, който оползотвори пас от Деметрис Христофи.

Гибралтар остана с човек по-малко в 80-ата, когато Джейси Оливеро получи втори жълт и съответно червен картон. Кипърците се възползваха от численото си предимство след минути и в 87-ата Валентинос Сиелис реализира за крайното 3:1.

В следващите си мачове от световните квалификации Кипър посреща Естония, а Гибралтар гостува на Босна и Херцеговина.