Мачът на Джанлуиджи Буфон с екипа на Италия срещу Албания наистина ще е специален за него. Освен, че ще влезе в елитната компания на футболисти с поне по 1000 мача на професионално ниво, той ще счупи и един рекорд. 

39-годишният ветеран ще стане играчът с най-много мачове за национален отбор от Европа. Срещу балканците той ще запише своя двубой номер 168 с екипа на "скуадра адзура" и ще излезе еднолично на върха. 

Досега той делеше позицията с латвиеца Виталийс Астафйевс, който вече е пенсионер, както и с Икер Касияс, който обаче се отказа от националния отбор на Испания. Така изглежда скоро Буфон няма да бъде задминат на върха, а и със сигурност ще увеличи още сметката си. 

Легендарният вратар е обявил, че иска да окачи ръкавиците след Мондиал 2018 в Русия, макар че си остави вратичка да продължи, ако се чувства все още във форма. А с всеки изминал ден той доказва, че годините за него наистина са само число. 

Ако продължи да носи екипа на Италия и занапред, Буфон може и да излезе на върха на класацията за най-много мачове за национален отбор в света. В момента лидер е египтянинът Ахмед Хасан, който също е спрял с футбола, а на сметката си за арабската страна има 184 двубоя. 

Срещу Албания Буфон ще се изравни на петата позиция с колумбиеца Иван Уртадо с по 168. Пред него ще са още саудитецът Мохамед ал-Даеая със 172, мексиканецът Клаудио Суарес със 177 и друг египтянин - Хосам Хасан със 178.