Норвегия не остави шансове на Словения и го победи с класическото 3:0  в среща от Група 3 в Лига „В“ на Лигата на нациите. Скандинавците тотално надиграха своя съперник, като отправиха цели 14 точни удар и стигнаха до успеха с голове на звездите си в атака Ерлинг Халанд (7’ и 62’) и Александър Сьорлот в 53-ата минута.

Норвегия пое контрола над мача още от самото начало и откриха рано. В седмата минута Антонио Нуса отправи далечен изстрел, който бе отраден от вратаря, а при добавката Ерлинг Халанд отбеляза отблизо за 1:0.

Снимки: БТА / BTA
8 снимки

В 53-ата минута Халанд показа нагледно своята физика, като успя да се пребори със защитник в наказателното поле и след това се получи рикошет в бранителя, за да може топката да стигне до Сьорлот, който отбеляза за 2:0.

В 62-ата минута Сьорлот пък асистира на Халанд, като го изведе на добра позиция в пеналта, а той от движение бе точен за крайното 3:0.

С двата си гола нападателят на Манчестър Сити пък се превърна в голмайстор №1 в историята на своята родина, като вече има 34 попадения, счупвайки рекорда на Йорген Юве от 33 гола отпреди 90 години през 1934-а година. Още по-забележителното е, че Халанд постига това в едва 36 мача с националната фланелка.

По този начин Норвегия записа втората си победа в турнира и със седем точки оглави класирането в групата си. Словения пък остава на третото място с четири пункта.