Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Луис де ла Фуенте изрази съжаление, че все още никой от федерацията не му е предложил нов договор, въпреки че той спечели титлата с отбора на UEFA EURO 2024. Треньорът продължава да е с договора си от младежкия национален тим.

"Не е нормално европейски шампион да бъде без договор. Не знам дали с Луис Ернике се е случило същото. Имах оферти, което е нормално. Но едва ли европейски шампион е бил без договор, това е за първи път в историята. Имам същите условия, при които водех тима до 21 години. Спаредливо беше да подпиша нов договор", каза Де ла Фуенте в интервю за предаването "Ел Ларгеро" за Кадена СЕР.

"Средно имаме по един мач на месец. От юли до март изиграхме 6 мача за 8 месеца. Проблемът не са тези 6 мача, а предишните 70. Когато един футболист е изиграл 70 мача за сезон, трябва да работиш внимателно с него. Селекционерите нямаме вина, ние сме жертви на ситуацията. Родри и Карвахал са незаменими, защото са най-добри на постовете си", каза още испанецът.

"Надявам се да няма заплаха от стачка на футболистите. Те имат твърде много мачове, както и малко време за възстановяване, което е ключове за контузиите им. Трябва да седнат, когато се решава целият календар - УЕФА, ФИФА, клубовете, футболистите. Това е единственият начин да се стигне до съгласие", добави той.

"Дори Ламин Ямал да е с вързани крака, пак ще се справи добре. Много е добър. Има виждане за играта и с възрастта си може да направи нещо голямо. Много на неговото възраст са добри, но нямат това докосване на топката и този поглед. На 16 години изглежда много зрял поведението му излъчва спокойствие. Този тип футболисти правят немислими неща без усилия. Празнувам за това, че Ламин и Нико (б. а. - Уилямс) са мои футболисти", каза още Де ла Фуенте. / БТА