Българският футболист Васил Божиков стана шампион със Слован Братислава  цели 6 кръга преди края на шампионата. Защитникът вече носи и капитанската лента на клуба, което е огромно признание за самия него.

„Много съм щастлив, че успях да стана шампион със Слован. Засега сме без загуба, всичко се получи с много работа, целият отбор има добри отношения помежду си, атмосферата в съблекалнята е много добра. Освен това знаем, че трябва да работим още. Голямата ни цел е да играем в групите на един от европейските турнири, но ще видим какво ще се случи”, сподели Васил Божиков за Дарик радио.

„Беше важно да спечелим титлата, още повече, че клубът навършва 100 години. Президентът построи нов стадион, хората са щастливи. Награждаването и празнуването ще бъде последния кръг”, уточни националът на България.

„Почувствах се специално, това е голяма отговорност. Хората тук оценяват работата ми, а аз им се отблагодарявам с добри игри, може би затова нося и капитанската лента. Тук има добри отбори. Има и по-груби тимове, но разчитат много на младите играчи”, каза още бранителят.

„В момента имам договор със Слован и съм се концентрирал само тук, не изключвам нищо, но ще се опитам да играя в чужбина докато мога”, завърши Васил Божиков.