Интер спечели с 2:1 домакинството си на Лацио и взе реванш за загубата с 1:3 по-рано през сезона. Попаденията за „нерадзурите“ отбелязаха Алесандро Бастони в 30-ата и друг защитник – Милан Шкриниар в 67-ата. За „бианкочелестите“ Чиро Имобиле отбеляза в 35-ата с първото си попадение от игра срещу 19-кратния шампион на Италия.

Попадение на Лаутаро в 15-ата минута бе отменено заради много тънка засада, след продължителен видеопреглед. През втората част и голмайсторът на „орлите“ - Имобиле имаше сходна съдба, но при неговото попадение страничният рефер бе непоколебим и реагира своевременно.

С победата Интер се завърна на върха, с точка повече и мач по-малко от Милан. Лацио пък остана осми с 32 точки, колкото има и градския съперник Рома, загубил по-рано днес от Ювентус с 3:4. Със същия актив е и Фиорентина с два мача по-малко.

Gulliver/GettyImages
59 снимки


Първите минути не предложиха нещо интересно  -  чак в 13-ата минута  Педро настъпи сам на контраатака срещу цялата отбрана на Интер, но пасът му към Имобиле не се увенча с успех. Секунди по-късно страхотно подаване на Барела намери Перишич, който с глава не намери рамката на вратата от непосредствена близост.

Четири минути по-късно Санчес изведе Лаутаро сам срещу Стракоша, а аржентинецът не сбърка. След бурната радост обаче, Лука Пайрето получи сигнал от асистентите на ВАР-а и попадението бе отменено.

В 26-ата минута Стефан Де Фрай стреля от упор с глава, но ударът му не намери вратата. 120 секунди по-късно Дъмфрис проби добре отдясно и центрира великолепно, но мощният удар от воле на Лаутаро бе отразен по невероятен начин от Стракоша.

След половин час игра, след една отбита топка от корнер, Алесандро Бастони стреля по земя от около 24-25 метра и топката влетя в мрежата на албанския страж - 1:0 за Интер.

​След една съдийска топка и дълъг извеждащ пас, Чиро Имобиле се пребори с Де Фрай, преодоля Ханданович, който не прецени добре ситуацията и възстанови паритета на "Сан Сиро".

Три минути по-късно Ханданович пресече успореден на голлинията пас на Педро, който със сигурност щеше да бъде засечен от играч на лациалите за пълен обрат.

Още в първата минута на втората част Барела се размина с опасно центриране на Перишич, като пропусна да даде преднина на Змията още в началото на частта. В 63-ата Алексис Санчес стреля опасно от пряк свободен удар, но Стракоша бързо разчете намеренията му и се намеси своевременно. Минута по-късно, след страхотна суматоха, Дъмфрис се озова сам срещу албанския страж, но го нацели в тялото, при добавката Перишич стреля и вече виждаше гола, но самопожортвователна намеса на Луис Фелипе с тяло запази вратата на "бианкочелестите".

В средата на полувремето, след центриране на първия голмайстор в срещата Бастони, словашкият бранител Милан Шкриниар с глава направи резултата 2:1.

Минути по-късно Дзакани направи нарушение на тъча, при което главният съдия Лука Пайрето се обърка и първо извади червен картон за Щефан Раду, но после поправи своето решение и показа жълтия цвят на провинилия се Матиа Дзакани.

Четвърт час преди края Имобиле се измъкна от опеката на защитниците на Интер и вкара, но страничният съдия реагира адекватно и вдигна флага за засада.


ИНТЕР - ЛАЦИО 2:1

1:0 Алесандро Бастони 30`

1:1 Чиро Имобиле 35`

2:1 Милан Шкриниар 67`

 

ИНТЕР (3-5-2):Самир Ханданович – Милан Шкринияр, Стефан де Фрай, Алесандро Бастони – Дензъл Дъмфрис(77`- Матео Дармиан), Николо Барела(83`- Артуро Видал(жк)), Марсело Брозович, Роберто Галярдини,  Иван Перишич(83`- Федерико Димарко) – Алексис Санчес(74`- Хоакин Кореа), Лаутаро Мартинес(74`- Един Джеко)

Старши треньор: Симоне Индзаги

 

ЛАЦИО (4-3-3): Томас Стракоша – Адам Марушич, Щефан Раду(жк), Луис Фелипе(жк), Елсейд Хисай(81`- Мануел Ладзари) – Тома Башич(жк)(68`- Луис Алберто), Данило Каталди(68`- Лукас Лейва), Сергей Милинкович-Савич – Фелипе Андерсон(60`- Матиа Дзакани(жк)), Чиро Имобиле, Педро

Старши треньор: Маурицио Сари


Главен съдия: Лука Пайрето, Италия

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия