Италианските медии не пестят похвали към футболните национали на страната след триумфа на Европейското първенство. На Апенините единодушно обявиха играчите за герои и победата за една от великите дати в историята на италианския спорт.

"Твърде хубаво! Италия е шампион на Европа!" е голямото заглавие на челната страница на най-големия спортен ежедневник в Италия "Гадзета дело Спорт". Избраният за най-добър футболист на турнира Донарума заяви: "Бяхме фантастични!", добавя "розовият" вестник.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

"Останахме само ние!", крещи от корицата си торинският "Тутоспорт". "Италия е шампион на Европа, Англия е нокаут при дузпите", добавя вестникът. "Благодарим ти, Манчини, страхотен визионер!", добавя изданието.

"Завръща се вЕ Рим!", играе си на думи "Ла Република". "Италия празнува, купата идва в Рим", радва се вестникът.

"Италия празнува! Почетна обиколка на купата в Рим. Националният отбор пристигна вече в Италия. Ще отиде на посещение при президента Матарела и после при приемиера Драги", радва се "Ла Стампа".

"Европа - това сме ние!", провиква се от корицата си и "Ил Месаджеро". "Купата пристигна на летище "Фиумичино". Песни, сълзи и празник!", продължава медията.