Хорхе Сампаоли е много вероятно да напусне треньорския пост в Севиля и да поеме националния отбор на Аржентина или да смени Луис Енрике начело на Барселона, твърди радио „Cadena COPE“.

Сампаоли в момента не изглежда заинтересуван да продължи договора си със Севиля, въпреки че президентът на клуба Пепе Кастро обяви намеренията да му предложи контракт с нови параметри.

Според информацията на радиото, Сампаоли не е доволен от последните резултати на Севиля и най-вече от отпадането на осминафиналната фаза на Шампионската лига. Последните негативни резултати на отбора са накарали специалиста да се замисли много сериозно за своето бъдеще на „Рамон Санчес Писхуан“.

Хорхе Сампаоли има постоянно предложение от Аржентинската футболна федерация да поеме националния отбор на страната. Офертата е валидна от миналото лято, когато той категорично отказа, тъй като току-що бе подписал със Севиля.

Спряган за Барса треньор: От "Камп Ноу" не са ме търсили

Договорът на Сампаоли със Севиля е до лятото на 2018 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 1,5 милиона евро.

Президентът на Севиля вярва, че Сампаоли ще откаже на Барселона

В същото време аржентинският специалист изглежда все по-впечатлен от възможността да поеме Барселона, въпреки че през миналата седмица радио „Каталуня“ обяви, че каталунците са го зачеркнали от списъка си. 

Изненада: Барселона задраска Сампаоли

Сампаоли запален от идеята на работи с Меси в Барселона​