Португалецът Жозе Моуриньо ще бъде новият наставник на 13-кратния европейски шампион Реал Мадрид. Тази информация излезе в авторитетното британско издание Telegraph. Медията твърди, че Специалния „почти на 100%” ще застане начело на „лос меренгес”, след като напусна Реал през 2013-а година след три години, завръщайки се в Челси.

Тазгодишният футболен сезон не бе добър за Моу, който бе уволнен през декември от Манчестър Юнайтед, след като записа серия от лоши резултати. Настоящият треньор на мадридчани Сантиаго Солари е с контракт до 2021-а година, но няма никакъв шанс да продължи да взима решенията на „Сантиаго Бернабеу”. Това стана факт след излитането от Купата на Краля, както и от Шампионската лига за една седмица. В тези седем дни Реал регистрира второ поражение от Барселона за Ла Лига, което на практика му прекърши амбициите за триумф в Ла Лига.

Пред beIN Sports пък Жозе Моуриньо потвърди, че „няма проблем” да се завърне в Реал Мадрид. Въпросното завръщане ще стане след края на този сезон, като Солари ще довърши кампанията. Феновете на Реал дори запяха името на Моуриньо след краха с Аякс, а той говори пред испанската телевизия El Chiringuito: „Горд съм от това, но Реал си има наставник. Определено е причина да бъда горд, но не мога да кажа нищо повече”.