Бившият наставник на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо обясни точно защо се е отказал да даде път на Мохамед Салах в състава на „сините”. Португалецът в интервю пред beIN Sports изреди един куп конкретни причини за своето решение.

През януари 2014-а Челси закупи египетския нападател от Базел срещу сума от около 11 милиона паунда. Той остана на „Стамфорд Бридж” в течение на цялата календарна година, получавайки само епизодични шансове. Логично през януари 2015-а той беше пратен под наем във Фиорентина, където направи значим прогрес. Последва преотстъпване в Рома през сезон 2015/2016, а впоследствие „римските вълци” го откупиха.

„Салах пристигна в Челси, като беше закупен от Базел. Дойде като самотник, като наивно момче, изцяло извън контекста и беше физически чуплив”, заяви Моуриньо, който при втория си престой начело на „сините” със същата лека ръка продаде и Кевин де Брюин.

„После отиде в Италия. Във Фиорентина натрупа опит, същото направи и в Рома, а когато се върна в Англия, вече беше напълно адаптирал се към футбола на най-високо ниво в Европа.”

„Сега той има много по-добро разбиране за играта. Физически също е много по-силен, което си личи от структурата на тялото му. Много по-силен е и това го прави по-уверен”, допълни Моуриньо.