Името на мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино отново излезе на дневен ред като опция за евентуален следващ треньор Реал Мадрид, твърди The Sun. Според британското издание специалистът може да се озове на „Сантиаго Бернабеу“ още през лятото, с оглед последните събития в Кралския клуб.

„Белите“ бяха елиминирани на полуфиналите на Купата на Краля от Барселона, което накарало президентът на „белите“ Флорентино Перес да мисли за промяна. В Ла Лига мадридчани се намират на 9 точки зад лидера Барселона, като заемат временното трето място. След първите мачове от осминафиналите на Шампионската лига, Реал има аванс от 2:1 срещу Аякс, а реваншът е на 5 март. 

Неназовани източниц твърдят, че с оглед развоя на обстоятелствата към днешна дата, шансът Сантиаго Солари да остане начело на „белия балет“ е малък, а Почетино заемал водещо място в списъка на Перес.

Почетино пое Тотнъм през 2014 година. Срокът на неговия договор с „шпорите“ е до лятото на 2023 година. Запознати твърдят, че ако се стигне до преждевременна раздяла, лондончани не възнамерявали да улесняват нещата. От клуба щели да изискват 40 милиона паунда за специалиста.

Почетино: Първото място вече е невъзможно за Тотнъм