Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино призна, че поражението от Челси с 0:2 на практика слага край на надеждите отборът му да стори чудото и да се пребори с Ливърпул и Манчестър Сити за първото място във Висшата лига.

Загубата беше втора поредна за „шпорите” след неочакваното 1:2 от Бърнли през миналия уикенд. Така те вече са на 9 точки зад първенеца Ливърпул и 8 след движещия на втора позиция актуален шампион Сити. На всичкото отгоре след броени дни Тотнъм приема Арсенал в друг възлов мач, който може още повече да завърже интригата около 3-ото място във временното класиране.

„Трудно ми е да говоря за мача днес. В представянето ни проличаха някои действия, в които бяхме твърде сигурни, най-вече в разиграванията. Допуснахме два гола през второто полувреме. Започвам да усещам чувство, че в някои ситуации отборът доминира, а в други – не го прави”, каза Почетино.

„Мисля, че Челси имаха само един точен шут към нашата врата и той се превърна в гол. Ние нямахме точен удар и не успяхме да вкараме. Няма как и да завършиш наравно. Не беше страхотен мач за гледане. Ние не заслужавахме повече от тази загуба.”

„Това, че загубихме срещу Бърнли, не говори за неправилно отношение към мача, или пък че ни липсват амбиция и хъс. Днес стана много различен двубой. Челси имат много качества, а ние не успяхме да демонстрираме нашите.”

„Конкуренцията във Висшата лига ще ни постави на мястото ни. Това е първенство, което продължава 10 месеца, а не само 3. След загубата от Бърнли казах, че ще бъде трудно, а вече е и невъзможно да се борим с Манчестър Сити и Ливърпул (за първото място – б.р.). Само тези два отбора могат да спечелят първенството. Ние трябва да се борим, за да печелим мачовете си”, завърши Почетино.