Барселона постигна разгромна победа с 4:1 срещу състава на Уеска в последен мач от 27-мия кръг в Ла Лига. Лео Меси откри с магично изпълнение в 13-та минута. Гризман удвои аванса в 35-та минута. Рафа Мир изравни в добавеното време на първата част. Оскар Менгеса беше точен в 53-та минута за 3:1. Крайният резултат беше оформен от Лео Меси в последните минути на мача. 

17 снимки

Гостите започнаха добре и отправиха първия точен удар след по-малко от 120 секунди, но Тер Стеген нямаше проблеми с изстрела на Рафаел Мир. 

Домакините отговориха на това и обсадиха вратата на гостите. В 10-та минута Сержиньо Дест пласира чудесен удар от дистанция, но Фернандес изби без твърде много затруднения в ъглов удар. 

Натискът продължаваше да е налице и в крайна сметка логичното се случи в 13-та минута. След поредната продължителна атака Серхио Бускетс намери Меси, който се измъкна от бранител и със сензационно изпълнение препарира Фернандес отдалеч за 1:0. 

В следващите минути темпото на терена се поуспокои, като двата тима си размениха по един удар, но без реални възможности. Така се стигна до 35-та минута. След брилиянтна постепенна атака Антоан Гризман беше намерен пред противниковото наказателно поле, а французинът не остана длъжен на Лео Меси и на свой ред произведе прекрасен удар за 2:0. 

Седем минути по-късно Френки Де Йонг можеше да направи резултата класически, но ударът му срещна горната греда на вратата на Фернандес. 

В добавеното време на първата част гостите все пак върнаха интригата. след бърза контраатака Рафа Мир беше съборен очи в очи с Тер Стеген и дузпата отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно Мир и не сгреши за 2:1. 

Само 8 минути след подновяването на играта каталунците отново си върнаха преднината. Лионел Меси намери Оскар Менгеса, който с глава не сбърка, за да направи резултата 3:1. В последващата атака Рафа Мир уцели греда за гостите. 

Постепенно момчетата на Роналд Куман започнаха да контролират умело темпото на мача и в първата минута на добавеното време каталунците успяха да вкарат и четвърти гол. Меси беше в центъра на събитията, след като стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката прехвърли безпомощния Фернандес за 4-ти път за крайното 4:1. 

Така футболистите на Роналд Куман вече дишат здраво във врата на лидера на Атлетико Мадрид и при 11 кръга до края са само на 4 пункта зад момчетата на Диего Симеоне. 

Барселона - Уеска 4:1

1:0 - Лео Меси (13)

2:0 - Антоан Гризман (35)

2:1 - Рафа Мир (45+2)

3:1 - Оскар Менгеса (53)

4:1 - Лионел Меси (90+1)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Менгеса, Де Йонг, Ленгле, Дест, Алба, Бускетс, Педри, Гризман, Меси, Дембеле

Уеска: Фернандес, Пулидо, Сиовас, Инсуа, Галан, Мафео, Думбия, Рико, Ескриче, Мир, Фереро