Луис Енрике обеща изненади в състава на Испания. Договорът на специалиста е за две години. Той наследява Хулен Лопетеги и Фернандо Йеро, които водиха "ла фурия" преди и по време на Мондиал 2018.

"Ще анализираме всичко, което се случи до момента, но Лопетеги и Йеро свършиха невероятна работа. Получих великолепни впечатления от служителите във федерацията, както и от президента. Това е огромна отговорност - да защитаваш националния тим", сподели Енрике.

"Винаги ми е било ясно, още по времето на проведените преговори. Не съм говорил с нито един футболист. Със сигурност ще има изненади, защото ще трябва да се развиваме. Искам да продължим да имаме собствен стил", добави той. 

"Критиките не ме притесняват, но не съм ги чел. Не съм против никого. Нямам проблеми с публиката, защото съм се разхождал във всеки един испански град. Получих голям брой окуражителни съобщения", продължи специалистът. 

"Все още не е дошъл моментът да говоря с всички футболисти. Бих бил доволен да разполагам с всички футболисти, които са много на брой. Трябва да се отбраняваме по-добре и да търсим по-честно празните пространства. Искаме да създаваме повече голови положения. В списъка ми има поне 70 футболисти и някои от тях никога не са играли за националния отбор. Трябва да анализираме абсолютно всичко. Няма значение дали някой има навършени 30 или 32 години", каза още 48-годишният бивш футболист на Реал Мадрид и Барселона.