Най-популярното треньорско име в Германия в последните седмици е това на Ралф Хазенхютл. Начело на РБ Лайпциг младият специалист прави истинска сензация и отборът му е с равни точки на върха в класирането с Байерн.

Затова и логично именно от баварския гранд вече си харесаха Хазенхютл за нов треньор на отбора.

Мястото на Карло Анчелоти начело на колоса засега е сигурно, но президентът на Байерн Ули Хьонес призна, че Хазенхютл е в списъка за евентуален следващ треньор на отбора.

"Ралф Хазенхютл се справя добре в Лайпциг. Ако някога отново търсим немскоговорящ треньор, той със сигурност е сред тримата кандидати, за които ще мислим", заяви Хьонес.

Босът на Байерн все пак уточни, че това "изобщо не е тема в момента". Любопитен факт обаче е, че договорите и на Анчелоти, и на Хазенхютл са до 2019 година.

Лайпциг залага на сина на играл в Байерн за дербито

Австриецът е в отлични отношения с ръководството на Байерн. Самият Хьонес помогна затова Хазенхютл да бъде допуснат до треньорската школа Хенес-Вайсвейлер, въпреки че всички места вече бяха заети.

Причината за добрите отношения са, че Хазенхютл игра за втория отбор на Байерн в края на кариерата си, между 2002 и 2004. Тогавашният треньор на резервите Херман Герланд го привлече от Гройтер Фюрт с цел да поведе младите таланти като Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер и Пьотр Троховски.

Самият Герланд също е убеден в качествата на Хазенхютл. "Тогава той бе опитен футболист, който човешки пасваше на 100% към нас. Другите играчи го харесваха. Той беше добър човек, добър характер. Ралф знае, че всичко е свързано с работа. Той ще следва своя път."

Хазенхютл обаче поне за момента няма никакво намерение да напуска Лайпциг. "Не знам дали някога ще усетя желание да правя нещо друго. В момента открих своето щастие тук. Това е едно много вълнуващо предизвикателство с един страхотен треньорски щаб. Тук е много от това, което съм си пожелавал."

Кой по дяволите е РБ Лайпциг и защо е първи в Бундеслигата?