Щутгарт и Хофенхайм не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в последна среща от шестия кръг на германската Първа Бундеслига. Гостите откриха резултата в края на първото полувреме чрез Валентин Гендрей. Домакините се добраха до точката в деветата минута на добавеното време, когато резервата Ермедин Демирович изпусна дузпа, но при добавката босненецът беше точен и оформи крайния резултат.

През седмицата Щутгарт направи 1:1 у дома със Спарта Прага в Шампионската лига, а Хофе надви Динамо Киев в Лига Европа. Умората си пролича и в двата тима, които обаче до последно преследваха победата.

В началото на мача отборът на Себастиан Хьонес доминираше, но Хофе се бранеше много стабилно и не допусна сериозни опасности пред вратата, пазена от Оливер Бауман.

Снимки: Gulliver/GettyImages
28 снимки

Гостите търпеливо чакаха своя шанс и той дойде в края на полувремето, когато Андрей Крамарич потърси Жондре, а Мителщет сгреши фатално и десният бек на Хофенхайм откри резултата в 44-ата минута.

Второто полувреме премина при почти постоянен натиск на Щутгарт. Дениз Ундав пропусна две добри положения, а Мителщет беше близо до това да се реваншира за грешката си при гола, но шутира на сантиметри в аут.

Така се стигна до добавеното време и изстрел на Ундав срещна ръката на Кевин Акпогума. След намесата на ВАР реферът Харм Осмерс отсъди дузпа. Зад топката в деветата минута на продължението застана Демирович, но Оливер Бауман спаси неговия изстрел. Топката, обаче, се върна при босненския нападател и той вкара за крайното 1:1.

С това равенство Щутгарт събра девет точки на осмата позиция, докато Хофенхайм е зоната за плейоф, на 16-о място, със само четири пункта, колкото има и 15-ият Санкт Паули.