Халфът на Хайденхайм Паул Ванер, който е под наем от Байерн Мюнхен, получи дебютна повиквателна за младежкия национален отбор на Германия. 18-годишният футболист прави фурор от началото на сезона, като вкара пет гола в 8 мача. Селекцията на Антонио ди Салво ще се изправи срещу България на 11 октомври в Регенсбург, а четири дни по-късно гостува на Полша. 

Германия е лидер в група D на квалификациите за Европейското първенство следващото лято с 22 точки. Тимът се нуждае само от точка, за да спечели групата. 

Аут от състава е контузеният нападател на Борусия Дортмунд Карим Адейеми, но се завръща друг футболист на "жълто-черните" - Максимиалиан Байер. Нападателят не попадна сред избраниците на Юлиан Нагелсман за представителния отбор на Германия. 

Сред избраниците на Ди Салво са още Ноа Атуболу (Фрайбург), Брайт Арей-Мби (Брага), Лука Нетц (Борусия Мьонхенгладбах), Ансгар Кнауф (Айнтрахт), Франс Крецих (Щутгарт), Браян Груда (Брайтън), Роко Райтц (Борусия Мьонхенгладбах) и Ник Волтемаде (Щутгарт).