Аугсбург постигна трудна, но заслужена победа с 2:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах в шестия кръг на Бундеслигата. Мачът се игра пред препълнените трибуни на „WWK Арена“ и предложи на зрителите много емоции и вълнуващи моменти.

Двубоят започна с добро темпо, като Аугсбург успя да отвори резултата в 39-ата минута чрез Кевин Шлотербек. След добре организирана атака, Шлотербек се озова на точното място и с прецизен удар преодоля вратаря на Борусия. Това даде предимство на домакините, които се възползваха от първата си сериозна възможност.

В 65-ата минута Амине Клод-Морис отбеляза за 2:0 и даде на Аугсбург комфорта на два гола преднина. Само три минути по-късно, обаче, Борусия отвърна на удара. Тимо Клайндийнст намали разликата на 2:1 след асистенция на Кристоф Щьогер.

До края на мача Борусия се опитваше да упражни натиск, но защитата на Аугсбург и вратарят успяха да задържат резултата. Моментите на напрежение не липсваха, като и двата отбора натрупаха нарушения, а играчи като Флоренц Йенсен и Лукас Нец получиха жълти картони.