Ръководството на Байерн Мюнхен си е поставило две големи цели до следващото лято. На първо време шефовете на баварците искат да постигнат споразумение с Джамал Мусиала за подновяването на договора му, пише "Билд". 

Вече са проведени първите разговори с германския национал, които са положителни. На следващата среща между двете страни Байерн трябва да представи финансовата част. Ако тя устройва Мусиала и неговите представители, то развръзката може да стане много бързо и офанзивният халф да се обвърже с клуба дългосрочно. Настоящият контракт на футболиста е до лятото на 2026 година, като се очаква според новото споразумение да стане от най-скъпоплатените в отбора и да получава около 20 млн. евро на сезон.

През пролетта на "Алианц Арена" планират да стартират офанзива за звездата на Байер Леверкузен Флориан Виртц. 21-годишният футболист почти сигурно ще напусне "аспирините" след края на сезона, но се очаква до юни да е взел решение в кой отбор иска да играе. 

Почетният президент на Байерн Ули Хьонес поддържа близък контанкт със семейството на Виртц и се смята, че той ще изиграе основна роля в убеждаването на футболиста да премине в Байерн. Баварците очакват трансфера да бъде на стойност около 100 млн. евро, като сделката не опира само до пари, а и до убеждаването на германския национал да избере проекта на Байерн. 

Байер Леверкузен предпочита да продаде своята звезда в чужбина. Интерес към него има от Реал Мадрид, Манчестър Сити и Арсенал.