Селекционерът на Германия Йоахим Льов е вариант №1 пред ръководството на Байерн Мюнхен за нов треньор на тима. За целта в ход е активиран план, който да направи възможно пристигането на специалиста на "Алианц Арена", твърди вестник "Билд".

След уволнението на Карло Анчелоти постът бе зает от Юп Хайнкес, който се съгласи да се завърне начело на любимия си отбор до края на сезона с идеята ръководството да има достатъчно време да избере новия си наставник.

Първа загуба за Байерн при Хайнкес

Въпреки че серията от 9 поредни победи под негово ръководство бе спряна с поражението с 1:2 от Борусия Мьонхенгладбах, в Байерн са много доволни от работата на Хайнкес, а президентът Ули Хьонес призна, че би се радвал добрият му приятел да остане и през следващия сезон.

А в това се крие и малка уловка! А именно - да се изчака идването на желания кандидат, който е именно Льов. В миналото селекционерът на Германия е признавал, че може да си представи завръщането начело на клуб, но и че преди това би си взел заслужена почивка. Неговият договор с Германския футболен съюз е до 2020 година, но изглежда възможен вариант той да го прекрати предсрочно след Мондиал 2018, след което да направи пауза от поне една година.

Затова и идеята в Байерн е да задържат Хайнкес до 2019, след което Льов да поеме отбора.