Чакането на феновете на Шалке приключи днес! Славният тим от Гелзеркирхен записа първа победа от 30 мача насам в Бундеслигата, след като се наложи с гръмкото 4:0 над Хофенхайм в мач от 15-ия кръг на първенството. Ако не бяха спечелили днешната си среща, „миньорите“ щяха да изравнят антирекорда от 31 двубоя без победа, който принадлежи на Тасмания Берлин от 1965/1966.

Последната победа на „кралско-сините“ в Бундеслигата варираше от 17 януари миналата година, когато бе победен с 2:0 Борусия Мьонхенгладбах.

Днес отборът на Кристиан Грос изигра много силен двубой, като над всички на терена беше 19-годишният Матю Хоуп, който се отчете с хеттрик, превръщайки се в първия американец с това постижение в Бундеслигата. И трите асистенции за головете му бяха дело на Амин Харит, който също се разписа.

В 42-ата минута Хоуп откри резултата с прехвърлящ удар. В 57-ата той отново беше изведен от Харит сам срещу Оливер Бауман, заобиколи вратаря и прати топката в опразнената му врата.

В 63-ата младият нападател отбеляза и третия си гол в мача след блестяща игра на Харит, който на свой ред оформи крайното 4:0 в 79-ата минута с шут по земя.

С тази победа Шалке дори вече не е последен, като събра актив от 7 точки и остави зад себе си тима на Майнц. Хофенхайм е 14-и с 15 спечелени пункта.