Селекционерът на германския национален отбор - Юлиан Нагелсман, си пожела феновете на Маншафата "да бъдат шумни" по време на UEFA EURO 2024. Германия открива европейското първенство срещу Шотландия в мач, който ще даде старт на най-ключовото континентално събитие през това лято на Стария континент.

Нагелсман влиза в турнира с надежда за Бундестима, която да отведе Маншафта максимално далеч в надпреварата.

"Искам да се обединим като нация и да подкрепяме германския национален отбор, включително и на стадиона. Това е изключително важно. Трябва да използваме по всякакъв начин домакинското предимство, което имаме", заяви Нагелсман. Така че, моля Ви, бъдете шумни утре. Щастлив съм, когато мога да общувам с играчите по време на мача. Но утре няма да имам нищо против, ако не мога, защото е твърде шумно на стадиона. Шотландия не е отбор, пълен със световни звезди, но това ги прави опасни, защото те имат много бързи играчи, които дават всичко от себе си, с класически шотландски манталитет", сподели още треньорът.

"Разбира се, че сме наясно със стартовите 11. Важно е да се даде на титулярите "определена психологическа сигурност", така че грешките "също да бъдат толерирани", допълни Нагелсман.

"Когато погледна в очите на играчите, виждам много увереност и вяра. Това е, което искам. Сега съм ги стегнал малко, но утре ще ги пусна и ще ги оставя да тичат", завърши селекционерът на Германия.