Мъж в Германия нападна няколко души с хладно оръжие по време на частно парти за европейското първенство по футбол в малък град в северната част на страната и рани сериозно трима от тях, предаде ДПА.

Инцидентът се е случил във Волмирщет, провинция Саксония-Анхалт.

Guilliver/GettyImages
6 снимки

Прокуратурата в близкия по-голям град Магдебург съобщи, че нападателят първо намушкал с нож друг мъж на друго място. Извършителят е бил застрелян от полицаи в петък вечерта. Вестниците „Фолкщиме“ и „Билд“ съобщиха, че мъжът е използвал нож, за нападенията. Първият нападнат е бил млад мъж, който бил намушкан на улицата, предаде ДПА, позовавайки се на държавното обвинение, пише още БТА.

След това нападателят минал покрай частно футболно парти, което се провеждало в семейна къща, и нападнал още няколко души. Групата гледала мача на откриването на Европейското първенство по футбол между Германия и Шотландия.

Полицаите бързо пристигнали на място и простреляли нападателя. Според прокуратурата мъжът е починал в болница от раните си. Правоохранителните органи все още не са коментирали евентуалния мотив.