Абсолютната истерия за откриващия мач на UEFA EURO 2024 между Германия и Шотландия вече е налице. Феновете на островитяните буквално заляха мюнхенския площад Марианплатц, където се забавляват ден преди първия мач от Европейското първенство.

По информация на BBC в баварската столица на Германия ще присъстват в петъчния ден над 200 хиляди шотландци, като е ясно, че огромна част от тях няма да могат да бъдат на „Алианц Арена“.

Медията съобщава за семейство Ървайн, което пътува чак от Пърт, Австралия, но Гари, Ким и техните синове – Рос и Грег, нямат пропуски за мача на стадиона на Байерн Мюнхен.

Guilliver/GettyImages
9 снимки

За тяхното пътуване бащата твърди, че не знае колко време ще е престоят им в Мюнхен и са дошли за „няколко напитки и пеене на песни“.

„Надявам се на хубаво време в Германия, тъй като сега в Австралия е зима. Взел съм си всички горнища на моята родина и мога да остана за повече дни“, каза Гари Ървайн.

Германските власти са разтревожени в известна степен как ще се справят с цялата тази тълпа, но все пак домакините са се погрижили и са организирали няколко фен-парка, в които може да се наблюдават срещите от UEFA EURO 2024. Един от феновете на "гайдарите: пък реши да охлади страстите в южната част на Германия и влезе в емблематичния фонтан в центъра на Мюнхен.

Гледайте UEFA EURO 2024 в каналите на DIEMA XTRA, както и дигитално НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg.