Звездата на футбола в Германия Мануел Нойер потвърди, че се оттегля от националния отбор. Решението му изглежда шокиращо на фона на последните информации в местните медии, че вратарят може да остане в Бундестима до 2026 година заради световното първенство.

Мануел Нойер обаче разкри, че ще се оттегли незабавно от задълженията си към националния тим на страната.

Вратарят на Байерн Мюнхен слага край на тази блестяща кариера след 124 мача за Германия и със спечелената световна титла през 2014 година.

Стражът публикува видео в профила си в социалната мрежа „Инстаграм“, с което сложи край на спекулациите около бъдещето си.

Днес кариерата ми в националния отбор приключва. Това решение не беше лесно за мен, минаха повече от 15 години, откакто направих дебюта си за Германия. Всички знаят най-важното, победата срещу Аржентина на „Маракана“ на Световното първенство“, сподели Нойер.

Благодаря на всички спътници, всички служители в тима, треньорите, треньорите на вратарите, членовете на екипа и, разбира се, на съотборниците ми. И разбира се на вас, скъпи фенове, вие ме подкрепяхте във всяка ситуация. Скъпи фенове, огромно благодаря от мен. Обичах да нося тази фланелка“, каза Мануел Нойер.

Последният мач на Нойер с прочутата бяла фланелка беше на Европейското първенство това лято, когато Германия загуби от Испания на четвъртфиналите.

Стражът има договор с Байерн Мюнхен за още една година.