Нападателят Дениз Ундав ще запази фланелката с номер 13 като ценен сувенир след първия си гол за германския национален отбор при равенството 2:2 срещу Нидерландия в Лигата на нациите.

Голмайсторът на Щутгарт изигра първия си мач като титуляр за Германия и направи 1:1 в 38-а минута на стадион "Йохан Кройф" в Амстердам.

"Моята приятелка и дъщеря ми ще получат тази фланелка като сувенир от първия ми гол за националния отбор“, каза 28-годишният нападател.

Ундав, носещ фланелката с номер 13, , която преди това дълго обличаше легендата на Байерн Мюнхен Томас Мюлер преди отказването му от националния отбор, не скри радостта си от паметния момент.

Getty/Gulliver images
39 снимки

"Наистина съм щастлив. Исках да вкарам гол и го направих“, каза той, като освен с попадение се отличи и с асистенция за попадението на Йозуа Кимих.

"Всъщност исках да стрелям към вратата, но се получи асистенция", каза Ундав за паса към Кимих.

Ундав беше единственият нов играч, който влезе в състава в сравнение с победата с 5:0 в първия мач от Лигата на нациите срещу Унгария, след като Никлас Фюлкруг отпадна поради проблем с ахилеса.

"Това беше изключителен ден за мен“, добави Ундав, чиито 18 гола помогнаха на Щутгарт да завърши изненадващо на второ място в Бундеслигата през миналия сезон. / БТА