Франция се изправя срещу Полша в последен двубой за двата отбора от група „D“ на UEFA EURO 2024. Срещата на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд стартира в 19:00 часа и ще може да я ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.

„Петлите“, които са шампиони в турнира от 1984-а и 2000-а година, се нуждаят от точка, за да си гарантират място на осминафиналите. Възпитаниците на Дидие Дешан ще завършат на някоя от първите две позиции в групата, ако не отстъпят на вече отпадналия Полша и Австрия не победи Нидерландия по същото време. Първото място ще е гарантирано за Франция при успех и издънка на „лалетата“. Двата тима направиха нулево равенство в предишния кръг от груповата фаза, като спечелиха първите си срещи с Австрия и Полша.

При положение че Франция излезе от групата като първи отбор, на осминафинала ще срещне втория от Група „F“, който ще е Турция, Чехия или Грузия. Ако французите, обаче, останат втори, ще се изправят в директните елиминации срещу втория от Група „Е“, където равни шансове да заемат това място имат и четирите тима – Румъния, Белгия, Словакия и Украйна.

Големият въпрос за за Дешан е дали капитанът на отбора Килиан Мбапе ще е достатъчно възстановен, за да вземе участие в днешния мач, след като пропусна предишната среща с Нидерландия. Ако се появи, то той ще го направи със специална предпазна маска, след като счупи носа си при победата над Австрия. Почти сигурно е, че Дешан едва ли ще се лиши от неговите услуги, предвид огромния залог в мача.

В състава на Михал Пробиеж голмайсторът на тима Роберт Левандовски се завърна като резерва срещу Австрия, така че най-вероятно ще може да стартира тази среща от първата минута.


19:00 часа | ФРАНЦИЯ – ПОЛША

UEFA EURO 2024, група „D“, трети кръг

Главен съдия: Марко Гуида, Италия

Стадион: „Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд


Вероятни състави на двата отбора:

ФРАНЦИЯ (4-3-3): Майк Менян – Жул Кунде, Даю Упамекано, Уилям Салиба, Тео Ернандес – Едуардо Камавинга, Н’Голо Канте, Адриен Рабио – Усман Дембеле, Маркус Тюрам, Килиан Мбапе

Селекционер: Дидие Дешан

ПОЛША (3-4-1-2): Войчех Шчесни – Ян Беднарек, Павел Давидович, Якуб Кивиор – Пржемеслав Франковски, Якуб Пьотровски, Бартош Слиш, Никола Залевски – Пьотр Жиелински – Кшищов Пьонтек, Роберт Левандовски

Селекционер: Михал Пробиеж