Президентът на УЕФА Мишел Платини взе участие днес в церемонията, която беше посветена на официалния старт на продажбата на билети за финалния турнир на Евро 2012, на което домакини са Полша и Украйна. Главата на европейския футбол официално даде старт на кампанията за разпределението на местата за зрители по стадионите в Полша и Украйна, а също така лично връчи първите билети. Те станаха притежание на победители от лотария.

"Възхитен съм от факта колко много хора от Полша и Украйна вече са подали заявка да си купят билети за мачовете, обясни Платини.

Още от ранно утро в сайта на УЕФА възникнаха технически проблеми, които бяха причинени от сериозния наплив на желаещи даси вземат билети първи. На сайта се появи надпис, че желаещите могат да оставят авансово данните си и след това да потърсят отговор от УЕФА или пък да се върнат по-късно на сайта, когато проблемите бъдат отстранени.

"Вероятно много хора действаха на принципа, че който е първи, е най-печеливш. Приканваме хората да не бързат, защото има достатъчно време за всички, които искат да гледат мачовете на живо, обясни Юлиуш Гжлуски, директор на компанията "Евро 2012 Полша".