Отборът на Уулвърхамптън официално обяви два трансфера в последните два дена. „Вълците“ привлякоха 18-годишния нападател Фабио Силва, който пристига от Порто. От английския клуб не разкриха сумата, която са платили за младия талант, но уточниха, че е рекордна за тях. Според информациите "вълците" са похарчили 40 милиона евро за играча, който е подписал за пет години.

Силва постави множество постижения с екипа на „драконите”, след като се присъедини към тях от големия съперник Бенфика. Той е най-младият дебютант в Примейра лига, както и най-младият титуляр за шампиона на Португалия. Малко след това той стана и най-младият голмайстор в историята на португалския елит.

Атакуващият играч има 21 мача с три гола и две асистенции за първия състав на Порто, като освен титлата на Португалия и Купата на страната през изминалия сезон, той е печелил още и Младежката Шампионска лига през 2018/19. Талантът е сравняван със сънародника си Кристиано Роналдо, с когото имат един и същ агент - Жорже Мендеш. Той се превърна в десетия португалски играч в състава на Нуно Еспирито Санто.

В същото време отборът оповести и трансфера на бразилския защитник Фернандо Марсал от френския Олимпик Лион. 31-годишният ляв бек, който помогна на „хлапетата“ да стигнат до полуфинала в Шампионска лига през изминалия сезон, подписа двугодишен договор с Уулвс.