Украйна смята да се пребори в бъдеще за домакин на световно първенство по футбол след успешното провеждане на Евро 2012, каза днес на пресконференция украинскят президент Виктор Янукович след срещата си с президента на УЕФА Мишел Платини.

"Ние мечтаем някога в Украйна да се проведе и световно първенство по футбол и ние ще работим за това", каза Янукович и изрази желание съвместно с УЕФА да работи за по-нататъшното развитие на футбола в страната, Европа и в света. Той благодари на Платини за предоставената възможност Украйна да проведе европейско първенство.

На свой ред Мишел Платини изрази благодарността си към ръководството на Украйна и на футболната федерация на страната за успешното организиране на Евро 2012.

"Аз получавам от целия свят положителни отзиви за провеждането на Евро 2012 в Украйна и Полша, подчерта Платини. Това беше прекрасно първенство, чудесни играчи, голове, мачове и съдии".

Президентът на УЕФА връчи на Янукович копие от Купата на Европа "като компенсация" за това, че украинският национален отбор не спечели купата.