След като Испания спечели Евро 2012 един от героите за „Ла Фурия“, спряганият за следващ носител на Златата топка Андрес Иниеста заяви, че съотборникът му в Барселона Лионел Меси най-много заслужава престижното отличие. Футболистът коментира още и европейската титла, новия си съотборник в Барса Жорди Алба, както и един от най-големите критици на „Ла Роха“ треньорът на Реал Мадрид Жозе Моириньо.

„Времето ще ни позволи да се насладим максимално на това, което се случва. Скоро ще си дадем напълно сметка какво сме направили. Аз като футболист имам честта да бъда част от тази селекция. Хората трябва да се гордеят с този отбор“, каза още футболистът.

Относно това, че бе определен за най-добър играч на Евро 2012, Иниеста отново прояви типичната си скромност: „Аз не съм сам, имам и съотборници благодарение, на които се представям по този начин. Колкото аз заслужавам това отличие, толкова и те“.

Що се касае пък до Златната топка, играчът на Барса сподели: „Това не е нещо, което зависи от мен. Естествено, че ще ми бъде приятно да взема това отличие, но за мен е по -важно да играя и да се наслаждавам на играта. Според Меси най-много заслужава тази награда, не само заради головете, но заради всичко, което прави“.

„Загуба на време е да коментира думите на критиците на националния ни отбор“, лаконичен бе Иниеста относно критиките на треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо по повод на шампионската селекция на „Ла Фурия“.

„Гуардиола ме научи на много неща, той ми гласува доверие. Всеки ден се учех от него“, не пропусна да благодари на бившия наставник на каталунците Андрес Иниеста.