Селекционерът на Португалия Паоло Бенто излезе напълно уверен в качествата на своите футболисти преди решителния реванш от баражите за Евро 2012 срещу Босна и Херцеговина. Първият мач завърши 0:0, и всичко тепърва ще се решава.

„Наистина ни предстои решителен сблъсък. Утре ще знаем, дали ще играем на Европейско или не. Но ние сме сигурни, че сме добре подготвени за предизвикателството, и ще изиграем този плейоф по най-добрия възможен начин. Показахме го в Босна, и сега ще го сторим пак, но ще победим,“ заяви на пресконференция Бенто.

Той смяна нулевото реми за добър резултат, но все пак рискован: „Предвид условията, в които ни поставиха, мисля, че се адаптирахме отлично. Разбира се, резултатът е добър, но крие в себе си риск, защото не бива да допускаме попадение, за да не загубим с гол на чужд терен накрая. Въпреки това, за нас резултатът е по-добър, отколкото за Босна. Знаем къде са рисковете, но можем да се справим, и искам търпение от играчите си. Не бива да изневеряваме на стила си, за да постигнем целта.“

„Не възнамерявам да променям обичайната схема, поне в началото на мача. Разбира се, ще има някои по-различни неща, в сравнение с първия мач в Босна. Там и теренът не ни позволи на играем, както искахме. В хода на мача ще разберем какво трябва да направим, за да спечелим. Ако покажем характера, който показахме в Босна, всичко ще е наред. Вярвам, че в края на 90-те минути, отборът ще е щастлив, и цялата страна ще празнува,“ завърши Паоло Бенто.