Отборите на Босна и Херцеговина и Португалия не успяха да се победят в първия мач от баражите за място на Евро 2012. В двубоя, който се игра в „Билино поле“ в Зеница, двата тима не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0. По този начин съставите оставиха развръзката за реванша, който ще се проведе във вторник (15 ноември).

Още в началото на мача гостите от Португалия се опитаха да решат срещата в своя полза чрез Раул Мейрейлеш, който стреля от около 16-17 метра, но без успех. Малко по-късно звездата на тима Кристиано Роналдо също опита шанса си в посока вратата на Бегович, но и неговите опити не дадоха резултат.

След почивката отново гостите продължиха да притискат своя съперник. В 48-та минута Пепе не успя да спре топката добре на 3 метра от вратата, но и в тази ситуация играчите от Босна и Херцеговина се справиха като изпратиха топката далеч от мрежата. В 51-та минута пред Кристиано Роналдо отново се откри чудесна възможност, но звездата на „белия балет“ стреля точно покрай вратата.

През второто полувреме и Един Джеко изпоти гостите, но играчът на Манчестър Сити така и не успя да покаже възможностите си. След него, в заключителните минути и Ибишевич изпробва рефлексите на вратаря Руи Патрисио, но в крайна сметка и двете врати останаха чисти – за крайното 0:0.