Гръцкият футболен съюз е готов да понесе сурово наказание във вид на глоба заради безпорядъците по трибуните по време на квалификацията между Гърция и Хърватия. Според президента на централата Софоклис Пилавиос, най-вероятно случилото се ще донесе солидна парична санкция.

Мачът, който бе поверен на английския елитен рефер Хауърд Уеб, не премине без ексцесии, като още в третата минута се наложи Уеб да прекъсне срещата. Решението на англичанина бе продиктувано от безредиците по трибуните. Група от около стотина фена на гърците, повечето от които с шлемове на главите, започнаха да хвърлят фойерверки и бомбички в сектора, в който бяха настанени гостуващите фенове. Мачът бе прекъснат за около шест минути, след което играта бе подновена. Въпреки това проблемите с ферновете на Хърватия продължиха и се наложи полицията да използва газ, за да ги спре.

„Да, очакваме да има парична глоба от УЕФА, но с този въпрос ще се заемем малко по-късно”, сподели Софоклис Пилавиос.

Гръцките медии хвърлиха цялата вина за случилото се на местната полиция, която не била направила всичко необходимо, за да обезпечи безопасността на стадиона.