Отсъствието на звездата на Щотландия Били Гилмор няма да помогне изобщо на националния отбор на Хърватия в предстоящия мач от UEFA EURO 2020, категоричен е селекционерът Златко Далич. 20-годишният Гилмор, който се отличи при равенството 0:0 срещу Англия на "Уембли", е в изолация за десет дни.

"Факт е, че Гилмор игра много добре срещу Англия, но до този момент той не бе сред титулярите. Може би нямаше да започне и срещу нас, така че не гледам на отсъствието му като някакъв голям плюс. Който и да го замести, ще бъде по-опитен от него. След като казах мнението си, пожелавам на Гилмор бързо възстановяване", заяви Далич на пресконференция преди мача.

Хърватия и Шотландия имат по една точка след два мача и само победа може да запази шансовете на един от двата отбора за класиране на елиминациите. В другия мач в Лондон играят Англия и Чехия, които са с по четири точки и равенство помежду им ще им осигури първото и второто място.

"Ватрените" загубиха с 0:1 от Англия и завършиха наравно 1:1 с Чехия.

"Имаме последен шанс да се класираме напред и ще хвърлим всички сили, за да успеем. Шотландците показаха в мача с Англия, че са силен отбор, но фаворит в този мач сме ние. Надявам се да проявим търпение и да не се хвърляме в безумни атаки. Няма значение кога ще вкараме, важно е да спечелим", добави още селекционерът на Хърватия.

Крилото Иван Перишич, един от малкото сигурни титуляри за хърватите, добави: "В първите два мача не показахме истинското ни лице, така че е време да го направим. Често сме играли най-добре тогава, когато сме под напрежение. Хубаво е, че шотландците също трябва да търсят победа. Оптимист съм", заяви атакуващият футболист.