След известно време в чакането на по-добрите дни, спортните фенове вече са подготвени за завръщането на Евро 2020, което ще се проведе тази година. 

Стартът започва на 11 юни и само месец по-късно ще видим краят на този турнир директно в Лондон. В онлайн платформата на Nostrabet ще откриете доста интересни възможности - вижте повече за Euro 2020 в подробния им анализ, както и с някои интересни прогнози за формата. Какво обаче трябва да запомним? 

На първо място нека обясним, че по случай 60-тата годишнина на UEFA ще открием, че цяла Европа ще се превърне във фронт за футболни изяви. Ще открием, че от Букурещ до Баку ще имаме възможност да гледаме качествен европейски футбол. Останалите дестинации покриват почти цяла Европа, но препоръчваме на феновете да се насочат именно към северната ни съседка, където билетите са доста по-разумни, а и това е единствената територия, която се надява да отвори вратите си за 100 % посещаемост, всички останали стадиони по света ще се борят за  средно между 25 и 50% от местата си. 

Какво трябва да ни подсказва това? На първо място трябва да знаем, че билетите са доста по-скъпи, а освен това при интерес от 19 милиона фена, пуснатите са продажба са едва 2 милиона. Следващата важна подробност е, че всеки трябва да следи локациите, където ще се играе. 

Първата среща ще бъде между Италия и Турция, като дестинацията е Рим, а след това отборите ще следват точно определен график. На този етап интересни локации са Севиля, Глазгоу, Санкт Петербург, Баку и Амстердам, но препоръчваме да видите пълния футболен списък в платформата на анализаторите. Друга важна подробност е, че финалите са резервирани за Англия, защото все пак трябва да се отчете и началото на UEFA, както и една доста интересна и вълнуваща футболна традиция. 

Най-важното е, че на сцената ще видим специален сблъсък между 24 страни, като всички те ще трябва да премерят сили в една емоционална футболна разходка в Европа. За съжаление в близост до нас ще имаме възможност да гледаме изявите на Северна Македония, което също не е лоша новина, особено след като там билетите ще бъдат много по-разумни. 

Препоръчваме да се запознаете по-специално с група F, която символично носи името „Групата на смъртта“, поради простата причина, че имаме няколкократни евро шампиони, носителят на трофея от миналата година – Португалия, вицешампионът – Франция. Анализаторите нарекоха нейното позициониране – много лош късмет. 

Както се досещаме, много други отбори като Англия, Хърватска и дори Белгия, присъстват в списъка с възможности на феновете. Не трябва да се изненадваме от този поглед, поради простата причина, че отборите наистина се справиха добре не само в квалификацията, но и при демонстрирането на талантлива игра и шансове за създаването на истински спортни емоции. Все пак ще напомним на почитателите, че преди всичко ще трябва да бъдат отговорни и да правят своите прогнози разумно. Много често ставаме свидетели на интересни анализи по темата, но не трябва  да забравяме, че в този спорт абсолютно всичко е възможно и понякога можем да останем доста неприятно изненадани от крайния резултат.