Вратарят и титулярен капитан на Косово Самир Уйкани беше предпазлив в изказванията си пред журналистите преди началото на европейските квалификации.

Косово е вторият съперник на България в група А, като мачът на стадион "Фадил Вокри" е в понеделник от 21.45 часа.

Самият Уйкани има проблеми в клубния си отбор Ризеспор и през целия сезон е записал само 44 минути игра.

"Имам проблеми с клуба, но сега като се прибера от националния отбор, ще го разгледаме. Първенството завършва след два месеца и ще видим", заяви Самир Уйкани.

Попитан дали отборът няма да разпредели силите си за мачовете с Дания и България или пък ще се концентрира повече върху официалния мач, опитният 30-годишен вратар отговори: "Не вярвам, че ще пазим силите си. Всеки мач е важен. Дания е много силна и е удоволствие, че са тук. Ще дадем най-доброто от себе си."

Уйкани коментира амбициите на Косово в тази група, включително силата на противници като Англия, Чехия, Черна гора и България.

"Трябва да сме реалисти. Имаме таланти и екипът се развива. Може да ги изненадаме, но трябва да имаме и късмет. Опитът в отбора нараства с трупане на мачове в клубните отбори. Срещу нас имаме големи национални отбори и с малко късмет вярвам, че можем да ги изненадаме и да се надяваме на резултат, от който хората ще се радват", коментира още Уйкани след тренировката на отбора.

В Косово се чудят и кой ще носи капитанската лента, ако треньорът извади от титулярния състав Самир Уйкани заради липсата на мачове на клубно ниво.

Обикновено другият лидер е Валон Бериша от Лацио, който обаче отпадна от групата заради травма.

"Може да е Хекуран Криезиу, но ако и Хекуран не играе, трябва да намерим някой друг", каза с усмивка националният селекционер Бернар Шалан. /БТА