Президентът на Футболната федерация на Хърватия Давор Шукер съобщи пред сайта Sport24, че Ведран Чорлука влиза в щаба на националния отбор и ще бъде помощник-треньор.

Чорлука в момента е активен футболист на Локомотив (Москва), на 35 години е, а от 2018-а не е викан в тима като играч. Сега обаче влиза в треньорския щаб на селекционера Златко Далич за предстоящото Европейско първенство по футбол това лято.

"Ведран Чорлука има невероятна кариера в националния отбор на Хърватия. Играл е в 103 официални мача, дал е много в продължение на 12 години. Затова взехме решение, че Ведран ще бъде помощник на Златко Далич на предстоящото Европейско първенство. Това е наше съвместно решение със Златко", обяви още Шукер.

След това мотивира и решението си от спортно-психологическа гледна точка: "Аз съм много щастлив, че Чорлука ще бъде в отбора. Уверен съм, че такъв човек като него ще сплоти колектива и ще помогне на младите момчета, допълни Шукер.

Реално Чорлука заема мястото на Ивица Олич, който беше помощник-треньор в националния отбор, но напусна и в момента е начело на ЦСКА Москва.

Самият Ведран обяви, че след края на сезона напуска Локомотив Москва, но не е ясно дали все още смята да играе и през новия сезон или ще се фокусира върху треньорска работа.