Националният отбор на Шотландия показва огромен прогрес напоследък. Отборът няма поражение вече в 8 мача, а в 3 поредни срещи не е допуснал гол. Шотландците не само ще играят плейоф за класиране на Европейско, но те оглавяват и групата си в Лигата на нациите, а това може да им даде реален шанс да участват и на световните финали в Катар. 

Мениджърът Стив Кларк очевидно върши страхотно своята работа и изведнъж от посредствен тим, Шотландия се превърна в отбор, който е близо до Европейско, но също така  има всички шансове да преследва и участие на Световното първенство. Кларк обаче призова футболистите и феновете за спокойствие и обединение, и заяви, че добрите резултати в никакъв случай не трябва да заблуждават. 

"Вижте, аз искам ние да останем спокойни и пределно концентрирани. Да, доволен съм от постигнатото, прекрасно е 8 мача да нямаш загуба, чудесно е да си близо до европейското първенство, но най-важното е да продължим по същия начин. След месец гостуваме на Сърбия и изобщо няма да ни е лесно, наблягаме на играта в защита много и  определено е радващ фактът, че в 3 поредни срещи записахме суха мрежа. Получава се така, че можем да играем на европейско, но имаме добри изгледи да опитаме да стигнем и до Катар, поне засега сме изцяло концентрирани за мача със Сърбия, надявам се да стигнем до континенталния форум, а след това ще мислим и за световно", каза мениджърът.