От УЕФА потвърдиха, че не са получавали никакви молби да бъде отменено предвижданото за лятото Европейско първенство по футбол. В последните часове се прокраднаха информации, които лобират за отлагането на континенталната надпревара, поради разрастващата се пандемия – коронавирус.

Вирусът спря мачовете в някои европейски страни изцяло (Италия), докато други първенства прецениха да играят футболните срещи при „закрити врата”. Италианската Серия А е отложена до 3-и април, като във вторник футболният съюз на Ботуша призна, че този сезон не се знае как ще бъде завършен. Мачове от елита на Франция, Германия, Швейцария, Португалия и Испания пък ще бъдат насрочени за друга дата или ще се играят пред празни трибуни. Родната efbet Лига също няма да предоставя възможност на феновете да гледат на живо футболната игра.

Оттам се породиха страховете за провеждането на Европейското първенство, което поради юбилейния си статут ще се играе в 12 различни страни. Първият мач пък е в италианската столица Рим и трябва да се изиграе на 12-и юни. Все пак от европейската футболна централа отрекоха, че някоя футболна федерация е предложиха първенството да бъде отложено.

„Не сме получавали един сигнал от някоя национална федерация да бъде отложен турнира”, каза говорителят на УЕФА.

Очаква се част от баражите от Лигата на нациите, на които ще играе и България срещу Унгария, да бъдат пред закрити врата. Приятелската среща на Англия с Уелс на „Уембли” към този момент ще се играе по план.